|
|
Registros recuperados : 33 | |
2. | | FRANÇA, T. F.; LEEUWEN, R. V.; CECÍLIO FILHO, A. B. Viabilidade produtiva do cultivo consorciado de chicória e rúcula em função da época de estabelecimento. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 473, jul. 2004. Suplemento. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
3. | | FRANÇA, T. F.; REIS, F. C. de; CECÍLIO FILHO, A. B. Análise de crescimento em cenoura, cv. Brasília, cultivada na primavera, em Jaboticabal-SP. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. CD-ROM. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 347, jul. 2004. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
4. | | REIS, F. C. dos; FRANÇA, T. F.; CECÍLIO FILHO, A. B. Análise de crescimento de três cultivares de rabanete. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 405, jul. 2004. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
5. | | JIMENEZ, E.; LIMA, D.; AMARAL, M.; FRANÇA, T.; COSTA, M.; SOUZA, P.; BARBOSA, N. Peixes da zona costeira do Parque Nacional do Cabo Orange, Estuário Amazônico, Amapá, Brasil. Macapá: Printgraf, 2017. 89 p. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
| |
6. | | MARINHO, H. A.; FRANCA, T. S. REBELO, Y. S.; SHRIMPTON, R. Níveis sérios de vitamina A em operários de Manaus, Amazonas. Acta Amazonica, Manaus, v. 11, n. 2, p. 347-354, 1981. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
7. | | SILVA, E. H. da; LIMA, R. E.; FRANÇA, T. E. de; SILVA, J. F. da; ROSA, S. M.; HIROSE, E. Incidência natural do parasitismo em ovos dos percevejos Euschistus heros e Piezodorus guildinii (Heteroptera: Pentatomidae) coletados na cultura da soja no estado de Goiás. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 13., 2013, Bonito, MS. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 1 CD-ROM. SICONBIOL. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
| |
8. | | FRANÇA, T. N.; NOGUEIRA, V. A.; YAMASAKI, E. M.; CALDAS, S. A.; TOKARNIA, C. H.; PEIXOTO, P. V. Intoxicação acidental por monensina em ovinos no estado do Rio de Janeiro. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 29, n. 9, p. 743-726, set., 2009. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
9. | | BRITO, M. de F.; FRANÇA, T. N.; OLIVEIRA, L. I.; RAMOS, A. S.; PEIXOTO, T. da C.; ARAGÃO, A. P. Intoxicação espontânea por Cestrum laevigatum em um caprino no Rio de Janeiro: relato de caso. Revista Brasileira de Medicina Veterinária, Rio de Janeiro, v. 32, n. 1, p. 55-57, jan./mar. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
10. | | OLIVEIRA, E. M. M.; SOUZA, A. M. de; RIBEIRO, F. V.; FRANCA, T. C. de O.; NOGUEIRA, R. I. Placas "ready to use" para detecção simultânea de multieventos geneticamente modificados. In: CORDEIRO, G. C. A. M.; EVANGELISTA-BARRETO, N. S.; SANCHES, A. G. (Org.). Ciência e tecnologia de alimentos: o avanço da ciência no Brasil. Guarujá, SP: Científica Digital, 2022. cap. 12, p. 162-171. E-book. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
11. | | NÉSPOLI, P. B.; GHELLER, V. A.; PEIXOTO, P. V.; FRANÇA, T. N.; CARVALHO, A. U.; ARAÚJO, D. K. G. de; MALM, C. Avaliação de técnicas de biópsia hepática em ovinos. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 30, n. 1, p. 29-36, jan., 2010. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
12. | | NÉSPOLI, P. B.; GHELLER, V. A.; PEIXOTO, P. V.; CARVALHO, A. U.; FRANÇA, T. N.; FACURY FILHO, E. J.; ARAÚJO, D. K. G. de; BORDIN, A. I. Avaliação de técnicas de biópsia renal em ovinos. Pesquisa Veterinária Brasíleira, Rio de Janeiro, v. 30, n. 3, p. 260-266, mar., 2010. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
13. | | PEIXOTO, P. V.; OLIVEIRA, K. D.; FRANÇA, T. N.; DRIEMEIER, D.; DUARTE, M. D.; BEZERRA JUNIOR, P. S.; CERQUEIRA, V. D.; ARMIÉN, A. G. Experimental and iatrogenic poisoning by sodium selenite in pigs. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 6, p. 561-569, jun. 2017. Título em inglês: Intoxicação iatrogênica e experimental por selenito de sódio em suínos. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
14. | | TOKARNIA, C. H.; DOBEREINER, J.; DUTRA, I. S.; BRITO, I. S.; CHAGAS, B. R.; FRANCA, T. N.; BRUST, L. A. G. Experimentos em bovinos com as favas de Enterolobium contortisiliquun e E. timbouva para verificar propriedades fotossensibilizantes e.ou abortivas. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 19, n. 1, p. 39-45, jan. 1999. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
15. | | MASCARENHAS, M. B.; PEIXOTO, P. V.; RAMADINHA, R. R.; ARMIEN, A. G.; COSTA, S. Z.; MIRANDA, I. C.; NOGUEIRA, V. A.; FRANÇA, T. N. Immunohistochemical, lectin histochemical and ultrastructural studies of canine transmissible venereal tumor in Brazil Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 6, p. 613-620, jun. 2017. Título em português: Estudos imuno-histoquímico, lectino-histoquímico e ultraestrutural do Tumor Venéreo Transmissível Canino no Brasil. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
16. | | FRANÇA, T. S. F. A.; ARANTES, M. D. C.; PAES, J. B.; VIDAURRE, G. B.; OLIVEIRA, J. T. da S.; BARAÚNA, E. E. P. Características anatômicas e propriedades físico-mecânicas das madeiras de duas espécies de mogno africano. Revista Cerne, Lavras, v. 21, n. 4, p. 633-640, out./dez. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
| |
18. | | ARAGÃO, A. P.; TOKARNIA, C. H.; GRAÇA, F. A. S.; FRANÇA, T. N.; COELHO, C. D.; CALDAS, S. A.; PEIXOTO, P. V. Envenenamento experimental por Bothropoides jararaca e Bothrops jararacussu em ovinos: aspectos clínico-patológicos e laboratoriais. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 30, n, 9, p. 717-728, set., 2010. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
19. | | COUTO, C. C; SANTOS, T. F.; MAMEDE, A. M. G. N.; FRANCA, T. C. de O.; SOUZA, A. M. de; FREITAS-SILVA, O.; OLIVEIRA, E. M. M. Development of standard reference material for coffee blends analysis. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON COCOA COFFEE AND TEA, 4., 2017, Turim, Itália. Cocoa coffee and tea! A wonderful world: Book of abstratcs. Itália, 2017. P1B13. p. 89 Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
| |
Registros recuperados : 33 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados; Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
30/12/2020 |
Data da última atualização: |
30/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
PEREIRA, F. C.; MACHADO FILHO, L. C. P.; KAZAMA, D. C. S.; GUIMARAES JUNIOR, R.; PEREIRA, L. G. R.; Enríquez-Hidalgo, D. |
Afiliação: |
ROBERTO GUIMARAES JUNIOR, CPAC; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL. |
Título: |
Effect of recovery period of mixture pasture on cattle behaviour, pasture biomass production and pasture nutritional value. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Animal, v. 14, n. 9, 2020. |
Páginas: |
p. 1961?1968 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Pasture management that considers pasture growth dynamics remains an open question. Conceptually, such management must allow for grazing only after the recuperation of the pasture between two separate timely grazing periods when pasture reaches optimum recovery, as per the first law of Voisin?s rational grazing system. The optimum recovery period not only implies a pasture with better nutritional value and higher biomass yield but one that also reduces the production of enteric methane (CH4) to improve the grazing efficiency of cattle. Therefore, this study aimed to evaluate three different recovery periods (RP) of mixed grasses on the grazing behaviour of heifers, as well as herbage selectivity, herbage yield and nutritional value, in vitro degradability and CH4 production. Based on these criteria, three pasture RPs of 24 (RP24), 35 (RP3) and 46 (RP46) days were evaluated in six blocks using a randomized block design. At each predetermined RP, samples of the pasture were taken before the animals were allowed to graze. Right after collecting the pasture samples, heifers accessed the pasture during 4 h consecutively for grazing simulation and behavioural observations. We also measured the bite rate of each animal. The pasture growing for 24 days had the highest biomass production, best nutritional value, best efficiency of in vitro CH4 relative emission (ml) per DM degraded (g) and bite rate of the three RPs. Heifers all selected their herbage, irrespective of RP, but with different nutritional value and higher in vitro degradability. However, this did not change the production of in vitro CH4. Considering the growth conditions of the area where the study was performed, we recommend the shorter RP24 as the most suitable during the summer season. The study?s findings support the idea of management intervention to increase the quality of grazing systems. MenosPasture management that considers pasture growth dynamics remains an open question. Conceptually, such management must allow for grazing only after the recuperation of the pasture between two separate timely grazing periods when pasture reaches optimum recovery, as per the first law of Voisin?s rational grazing system. The optimum recovery period not only implies a pasture with better nutritional value and higher biomass yield but one that also reduces the production of enteric methane (CH4) to improve the grazing efficiency of cattle. Therefore, this study aimed to evaluate three different recovery periods (RP) of mixed grasses on the grazing behaviour of heifers, as well as herbage selectivity, herbage yield and nutritional value, in vitro degradability and CH4 production. Based on these criteria, three pasture RPs of 24 (RP24), 35 (RP3) and 46 (RP46) days were evaluated in six blocks using a randomized block design. At each predetermined RP, samples of the pasture were taken before the animals were allowed to graze. Right after collecting the pasture samples, heifers accessed the pasture during 4 h consecutively for grazing simulation and behavioural observations. We also measured the bite rate of each animal. The pasture growing for 24 days had the highest biomass production, best nutritional value, best efficiency of in vitro CH4 relative emission (ml) per DM degraded (g) and bite rate of the three RPs. Heifers all selected their herbage, irrespective of RP, but with di... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Gado; Impacto Ambiental; Manejo; Pastejo. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02593naa a2200241 a 4500 001 2128865 005 2020-12-30 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, F. C. 245 $aEffect of recovery period of mixture pasture on cattle behaviour, pasture biomass production and pasture nutritional value.$h[electronic resource] 260 $c2020 300 $ap. 1961?1968 520 $aPasture management that considers pasture growth dynamics remains an open question. Conceptually, such management must allow for grazing only after the recuperation of the pasture between two separate timely grazing periods when pasture reaches optimum recovery, as per the first law of Voisin?s rational grazing system. The optimum recovery period not only implies a pasture with better nutritional value and higher biomass yield but one that also reduces the production of enteric methane (CH4) to improve the grazing efficiency of cattle. Therefore, this study aimed to evaluate three different recovery periods (RP) of mixed grasses on the grazing behaviour of heifers, as well as herbage selectivity, herbage yield and nutritional value, in vitro degradability and CH4 production. Based on these criteria, three pasture RPs of 24 (RP24), 35 (RP3) and 46 (RP46) days were evaluated in six blocks using a randomized block design. At each predetermined RP, samples of the pasture were taken before the animals were allowed to graze. Right after collecting the pasture samples, heifers accessed the pasture during 4 h consecutively for grazing simulation and behavioural observations. We also measured the bite rate of each animal. The pasture growing for 24 days had the highest biomass production, best nutritional value, best efficiency of in vitro CH4 relative emission (ml) per DM degraded (g) and bite rate of the three RPs. Heifers all selected their herbage, irrespective of RP, but with different nutritional value and higher in vitro degradability. However, this did not change the production of in vitro CH4. Considering the growth conditions of the area where the study was performed, we recommend the shorter RP24 as the most suitable during the summer season. The study?s findings support the idea of management intervention to increase the quality of grazing systems. 650 $aGado 650 $aImpacto Ambiental 650 $aManejo 650 $aPastejo 700 1 $aMACHADO FILHO, L. C. P. 700 1 $aKAZAMA, D. C. S. 700 1 $aGUIMARAES JUNIOR, R. 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 700 1 $aEnríquez-Hidalgo, D. 773 $tAnimal$gv. 14, n. 9, 2020.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|